Medisch handelen | 't Veiligheidshuys

Medisch handelen

Reviews

4 out of 5 stars

Medewerkers van een kinderopvang, peuterspeelzaal, primair en voortgezet onderwijs worden regelmatig geconfronteerd met kinderen die geneesmiddelen gebruiken. Via de instelling kunnen medewerkers dan het verzoek van ouders/verzorgers krijgen om kinderen geneesmiddelen toe te dienen. Een enkele keer wordt het uitvoeren van een medische handeling gevraagd, zoals het geven van een injectie (EpiPen of insuline pen), het toedienen van een zetpil of het meten van de bloedsuikerspiegel. Wanneer de school of instelling ingaat op het verzoek tot het verrichten van dergelijke (medische) handelingen moet duidelijk zijn welke verantwoordelijkheden dit met zich meebrengt. Daarnaast is het van belang dat de instructie door een BIG-geregistreerde professional plaatsvindt. Tijdens de training medisch handelen worden de cursisten door een BIG- geregistreerde begeleider (ambulanceverpleegkundige) geleerd hoe zij de meest belangrijke medische handelingen kunt verrichten.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze en/of andere trainingen, neem dan contact met ons op via 085-0 653 754 of info@hetveiligheidshuys.nl.

 • Theorie

  Voorafgaand aan de training volgen de cursisten eerst de theorie via onze online leeromgeving. De lesstof wordt ondersteund door duidelijke foto’s en video’s en is voor iedereen toegankelijk. 

  Praktijk

  Hebben de cursisten de theorie afgerond, dan kunnen zij deelnemen aan de praktijktraining. Deze praktijktraining is een dagdeel van 8 uur, waarin de cursisten alle vaardigheden bijgebracht worden op het gebied van medisch handelen. 

  Tijdens het praktijkgedeelte oefen je o.a. de volgende handelingen: 

  • - ABCD methodiek benadering 
  • - klinisch redeneren 
  • - herkennen van ziektes/aandoeningen 
  • - vitale functies meten/bepalen 
  • - het bepalen van de normaalwaarden 
  • - Inhalatie, Medicatie via puffer 
  • - Allergie, Medicatie via de EpiPen, Jext Trainer 
  • - Diabetes mellitus, Medicatie via insulinepen en medicatie met glucagon 
  • - Epilepsie, Medicatie via rectiole 
  • - Praktische tips bij het toedienen van medicijnen 

  Certificaat

  Tijdens de training word je beoordeeld op de verschillen praktijkhandelingen. Bij een goed resultaat ontvang je een certificaat met daarop de getoetste competenties.

 • Wij begrijpen heel goed dat jouw collega’s niet gemotiveerd en gestimuleerd raken wanneer er elk jaar hetzelfde trainingsprogramma afgedraaid wordt. Dat doen wij dus ook niet. Onze lesplannen worden elk jaar vernieuwd en voorzien van nieuwe spelelementen. Ook passen wij elk jaar de e-learnings aan. Zo zorgen wij ervoor dat de trainingen niet alleen leerzaam zijn maar ook leuk zijn om te blijven volgen.

  Daarnaast steken wij de training ook in op behoeftes vanuit de groep óf vanuit jouw organisatie. In het laatste geval zou je kunnen denken aan jaarlijkse thema's. Wij steken de training dan hierop in. Geef het bij ons aan en wij denken graag mee!

 • Graag nemen wij de cursistenadministratie volledig uit handen, evenals de planning en alles wat komt kijken bij het organiseren van opleidingen en trainingen binnen jouw organisatie.

  Bij aflopende certificaten nemen wij ruim van tevoren contact met je op om je hieraan te herinneren en de mutaties voor de herhaling/ het volgende jaar door te nemen. Je hoeft hier zelf niet meer aan te denken!

  Wens je de cursistenadministratie of een deel hiervan zelf uit te voeren, dan staan wij je graag bij waar nodig!

 • Graag maken wij een scherp passend voorstel op basis van jouw wensen. Hierin is maatwerk ook mogelijk.

  Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Misschien ook interessant

EHBO Trainingen

EHBO aan Volwassenen
Bekijk deze training

EHBO Trainingen

EHBO aan Baby's & Kinderen
Bekijk deze training

EHBO Trainingen

Thuisstudie EHBO aan Kinderen
Bekijk deze training

EHBO Trainingen

Workshop EHBO aan Kinderen
Bekijk deze training
Maatwerk

Onze op maat gemaakte aanpak biedt de juiste training, advies en oplossingen die passen bij jouw unieke situatie.

Meedenken

Wij denken graag mee met jouw organisatie en kunnen hierdoor beter inspelen op specifieke behoeften.

Ontzorgen

We nemen de hele cursistenadministratie, planning en organisatie van trainingen voor jouw organisatie uit handen.

Waar en wanneer

Onze trainingen en trainers zijn beschikbaar waar en wanneer jij dat wilt. Wij geven trainingen op locatie door heel Nederland.

Kleine groepen

Om de kwaliteit van onze trainingen te waarborgen werken we altijd met kleine groepen waarbij iedereen veel individuele aandacht krijgt.

E-learning en praktijk

Veel van onze trainingen worden ondersteund door e-learning waardoor de praktijktraining echt in het teken staat van praktijkgericht oefenen.

Reviews

4 out of 5 stars

Based on 1624 reviews

Review data

5 sterren reviews

76%

4 sterren reviews

18%

3 sterren reviews

6%

2 sterren reviews

0%

1 sterren reviews

0%

Recent reviews

Leo Pieters
MixMasters

5 out of 5 stars

‘Het was een zeer nuttige en leerzame training, waarvoor mijn dank’

Mohammed Al-Safid
Sanadome

5 out of 5 stars

Het was fijn dat de training gericht was op de horeca, hierdoor heb ik echt iets aan de training gehad en sluit het aan op mijn werkzaamheden.

Marianne van den Heuvel
Tras Logistics

5 out of 5 stars

Echt een leuke en leerzame BHV-training gevolgd. Mijn collega’s in het magazijn hebben ook de heftrucktraining gevolgd en waren net als ik, razend enthousast.

Geïnteresseerd in deze training?

Direct weten wat ‘t Veiligheidshuys voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan, wij reageren binnen 24 uur!