• BHV Ploegleider

Ploegleider BHV

Een Ploegleider BHV geeft op efficiënte wijze leiding aan een groep BHV’ers bij het bestrijden van een calamiteit en zorgt ervoor dat het BHV-team geoefend blijft. De ploegleider draagt tevens zorg voor het beheer en de controle van de BHV-middelen.

Wie verantwoording draagt voor of zich bezighoudt met de uitvoering van het BHV-beleid binnen de eigen organisatie komt in aanmerking voor de opleiding Ploegleider BHV. Wel is het noodzakelijk om over een geldig BHV-certificaat te beschikken.

’t Veiligheidshuys biedt zowel de basisopleiding Ploegleider BHV aan als de herhalingsopleiding Ploegleider BHV.

Basisopleiding

Een ploegleider BHV moet niet alleen beschikken over aantal vaardigheden om alle taken goed uit te voeren, de ploegleider moet ook beschikken over specifieke kennis. Tijdens deze praktijkgerichte tweedaagse opleiding komen alle facetten aan bod die behoren tot de taak van de Ploegleider BHV.

Tijdens de lesdagen worden de volgende onderwerpen behandeld in kleine groepen van maximaal 8 cursisten:

  • Leidinggeven aan BHV-ploeg
  • Oefenen en voorbereiden inzet met BHV-ploeg
  • Toepassen wet- en regelgeving BHV
  • Omzetten van BHV-plan naar de praktijk
  • Beoordelen van de veiligheid van het werkgebied
  • Communiceren tijdens calamiteiten
  • Beheren van de BHV-middelen
  • Evalueren en rapporteren van de inzet en oefeningen

Herhalingsopleiding

Als ploegleider BHV is het belangrijk om de kennis en vaardigheden die nodig zijn om leiding te geven aan de BHV-ploeg op peil te houden. Ook het up-to-date houden van de kennis van bedrijfshulpverlening is een belangrijk doel van deze  eendaagse herhalingsopleiding.

Duur

Basisopleiding
De basisopleiding  bestaat uit 2 lesdagen van 09.00 tot 17.00.

Herhalingsopleiding
De herhalingsopleiding bestaat uit 1 lesdag van 09.00 tot 17.00.

Certificaat

Basisopleiding
Gedurende beide lesdagen worden de cursisten beoordeeld op de verschillen praktijkhandelingen die zij verrichten. De training wordt afgesloten met een theorie-examen bestaande uit meerkeuzevragen. Bij goed resultaat ontvangt de cursist het NBHV-diploma Ploegleider BHV. Dit diploma is één jaar geldig.

Herhalingsopleiding
Tijdens deze dag worden de cursisten beoordeeld op de verschillen praktijkhandelingen die zij verrichten. Bij goed resultaat ontvangt de cursist het NIBHV-herhalingscertificaat Ploegleider BHV.

Graag nemen wij u de cursistenadministratie volledig uit handen, evenals de planning en alles wat komt kijken bij het organiseren van opleidingen en trainingen binnen uw organisatie. Wenst u de cursistenadministratie of een deel hiervan zelf uit te voeren, dan staan wij u graag bij waar nodig!

Basisopleiding
De investering voor deze tweedaagse basisopleiding bedraagt € 498,- per cursist. Dit bedrag is inclusief les- en oefenmateriaal en examenkosten exclusief btw.

Herhalingsopleiding
De investering voor de eendaagse herhalingsopleiding bedraagt € 298,- per cursist. Dit bedrag is inclusief les- en oefenmaterialen exclusief btw.

Direct weten wat ’t Veiligheidshuys voor uw organisatie kan betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan, wij reageren binnen 24 uur!

  • “De trainer had veel praktijkkennis en wist goed en brug te slaan tussen de theorie en de praktijk”