• Ontruimingsoefening

Ontruimingsoefening

Wist u dat ieder bedrijf wettelijk verplicht is minimaal om één keer per jaar met het gehele bedrijf een ontruimingsoefening te organiseren? Hierdoor zijn niet alleen de BHV’ers getraind op een calamiteit, maar ook het overige medewerkers weten wat zij moeten doen in geval van een calamiteit.

Tijdens een ontruimingsoefening worden BHV’ers worden niet alleen getraind, maar er wordt ook geoefend. Hierdoor wordt het functioneren van de BHV-organisatie in de praktijk getest. Het doel van de oefening: snel en efficiënt het gebouw ontruimen. Graag helpen wij u bij het organiseren van een ontruimingsoefening ende evaluatie hiervan. Wij kunnen u ook van advies voorzien over ontruimingsoefeningen.

’t Veiligheidshuys biedt de volgende ontruimingsoefeningen aan:

 • Table Top-oefening
 • (On)aangekondigde ontruimingsoefening

Table Top-oefening

Tijdens een Table Top-oefening oefent de BHV-organisatie aan de hand van een gezamenlijk bedacht scenario op een plattegrond en evalueert elkaars optreden. Een Table Top-oefening is ook geschikt voor organisaties waar oefenen voor een belasting zorgt bij de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden.

Programma Table Top-oefening

 • Doornemen van de interne procedures onder leiding van trainer
 • Bepalen en uitwerken oefendoelen en scenario
 • Oefenen op plattegrond door BHV-team
 • Evaluatie door BHV-team onder leiding van trainer
 • Vaststellen eigen leermomenten

(On)aangekondigde ontruimingsoefening

Tijdens een (on)aangekondigde ontruimingsoefening vindt er een daadwerkelijke ontruiming plaats. De BHV-organisatie wordt hierbij getest op het adequaat handelen. De oefening kan aangekondigd plaatsvinden, maar ook onaangekondigd. Bij een onaangekondigde ontruimingsoefening zijn de BHV’ers niet op de hoogte van de oefening. De trainer bespreekt het scenario van te voren door met een contactpersoon. Tijdens de oefening kan een Lotus-slachtoffer ingezet worden. Dit is iemand die waarheidsgetrouw een slachtoffer kan uitbeelden.

Na de oefening volgt er een plenaire evaluatie waarbij de leermomenten worden vast gelegd. Na afloop van de training ontvangt u een verslag, dat kan worden bijgevoegd in het BHV-logboek.

Graag maken wij voor u een scherp passend voorstel op basis van uw wensen. Hierin is maatwerk ook mogelijk. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Opleiding Ontruiming

Wat kunnen we meer voor u betekenen

Direct weten wat ‘t Veiligheidshuys voor uw organisatie kan betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan, wij reageren binnen 24 uur!

 • “De BHV-trainingen van ’t Veiligheidshuys waren echt een uitkomst voor ons. Doormiddel van e-learning konden wij thuis de theorie afronden. De prijktraining was hierdoor heel praktisch en besloeg maar een halve dag. De trainer was ervaren en ging plezierig om met de groep. ’’

  Jan van Haeften – Onderwijsstichting HBZG

  Lees alle reviews
 • “t Veiligheidshuys traint jaarlijks ruim 120 medewerkers. Er wordt gestart met e-learning dat in eigen tempo gevolgd wordt. Vervolgens wordt er een praktijktraining gevolgd op onze locaties afgestemd op de doelgroep. Er kan snel geschakeld worden en is het prettig samenwerken.”

  Monique Kraaijenbrink – Youké

  Lees alle reviews