• BHV Kind en Omgeving

BHV Kind en Omgeving

Ouders die de zorg over hun kinderen met pedagogisch medewerkers of gastouders delen, moeten altijd kunnen vertrouwen op uitstekende opvang. Daartoe is de Wet Innovatie van Kwaliteit Kinderopvang (IKK) in 2018 in het leven geroepen. Binnen deze wetgeving zijn wijzigingen aangebracht in kwaliteitseisen voor kinderopvang en peuterspeelzalen. Zo is het op iedere kinderopvanglocatie verplicht dat er minimaal één volwassene aanwezig is die naast een BHV-certificaat ook beschikt over een geldig kinder EHBO-certificaat.

Om ervoor te zorgen dat pedagogisch medewerkers naast alle verplichte training niet ook nog een BHV-training én een kinder EHBO-training moet volgend bieden wij in samenwerking met NIKTA de IKK erkende training BHV Kind en Omgeving. Deze training is een combinatie tussen BHV en kinder EHBO. Na het volgen van deze training zijn de cursisten gecertificeerd als kinder EHBO-er én als BHV’er.

De NIKTA-trainingen worden verzorgd door zeer ervaren trainers uit de praktijk en worden uitgevoerd conform de richtlijnen van NIKTA

Basistraining

Bij de ééndaagse basistraining BHV Kind en Omgeving volgen de cursisten de theorie via onze online leeromgeving. De lesstof wordt ondersteund door duidelijke foto’s en video’s en is voor iedereen toegankelijk. Hebben de cursisten de theorie afgerond, dan kunnen zij deelnemen aan de praktijktraining. De praktijktraining duurt 1 dag en staat in het teken van het praktisch oefenen van de verschillende vaardigheden. Om de cursisten optimaal te kunnen laten oefenen werken wij met kleine groepen van 8 tot 12 cursisten. Tijdens de praktijktraining worden de cursisten opgedeeld in 3 of 4 subgroepen. Hierdoor ben u ervan verzekerd dat elke deelnemer in de gelegenheid gesteld wordt om de handelingen in de praktijk te oefenen.

Herhalingstraining

De herhalingstraining BHV Kind en Omgeving is bedoeld voor cursisten die in het bezit zijn van een geldig BHV Kind en Omgeving-/ EHBO- of Acute Zorg diploma en deze willen verlengen. Voorafgaand aan de training maken de cursisten een onlinetheorie-toets waarna de praktijktraining volgt die 4 uur duurt.

Tijdens de training BHV Kind en Omgeving worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

 • Verbandleer
 • Wat te doen bij kleine letsels (botbreuken, kneuzingen etc.)
 • Levensreddend handelen
 • (kinder) reanimatie met AED
 • Brandoefeningen kleine blusmiddelen
 • Ontruiming
 • Communicatie

Binnen ’t Veiligheidshuys vinden wij het belangrijk om niet te trainen aan de hand van een standaard lesplan. Zowel de onlinetheorie als het lesplan worden jaarlijks vernieuwd met nieuwe trainingsvormen en spelelementen.

Certificaat

Tijdens de training worden cursisten beoordeeld op de verschillen praktijkhandelingen. Bij goed resultaat ontvangen de cursisten het NIKTA ISO 17024 certificaat BHV Kind en Omgeving.

Graag nemen wij u de cursistenadministratie volledig uit handen, evenals de planning en alles wat komt kijken bij het organiseren van opleidingen en trainingen binnen uw organisatie.

Een NIKTA-certificaat is één jaar geldig. Twee maanden voor dit jaar afloopt nemen wij contact met u op om u hieraan te herinneren en de mutaties voor de herhaling/ het volgende jaar door te nemen. U hoeft hier zelf niet meer aan te denken.

Wenst u de cursistenadministratie of een deel hiervan zelf uit te voeren, dan staan wij u graag bij waar nodig!

Graag maken wij voor u een scherp passend voorstel op basis van uw wensen. Hierin is maatwerk ook mogelijk. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

 • Online leren in eigen tempo

 • Ervaren trainers uit de praktijk

 • Praktijk afgestemd op eigen omgeving

 • Waar en wanneer het u uitkomt

 • Cursistenadministratie volledig uit handen genomen

 • Kleine groepen

Wat kunnen we meer voor u betekenen

Direct weten wat ‘t Veiligheidshuys voor uw organisatie kan betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan, wij reageren binnen 24 uur!

 • “Peuter & Co ervaart de samenwerking met ’t Veiligheidshuys voor de trainingen Kinder-EHBO en BHV als erg prettig. Ze luisteren naar onze wensen en vullen die op een goede manier aan; reageren snel op vragen en onze medewerkers gaan met plezier naar de trainingen…”

  Ingrid van Lier – Peuter & Co

  Lees alle reviews